Питання вирішення проблеми сміття обговорено на нараді в Тячівській районній раді

У Тячівській районній раді відбулась нарада, яку провів голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко. 
 Участь взяли - заступник голови облради Василь Дем'янчук, обласний депутат Юрій Покорба, заступник голови Тячівської РВА Вадим Носа, голова Тячівської районної ради Юрій Берінде та його заступник Михайло Вурста, голови та заступники голів ТГ Тячівського і Рахівського районів. 
Основна питання - вивчення можливості вирішення проблеми сміття на Тячівщині за допомогою європейських проєктів і залучення коштів ЄС. 
Як озвучив Володимир Чубірко на сьогодні з'явилася така можливість будівництва сміттєпереробного заводу, аналогічно як це вже відбувається на території с.Янош Берегівського району.  
Європейський Союз і, зокрема Угорщина,  готові інвестувати   подібні проєкти  вздовж русла річки Тиса, щоб вирішить давню проблему його засміченості.
Адже як відомо значна частина відходів з водами потрапляє із Закарпаття на територію сусідніх держав.  
На Берегівщині вже стартували роботи по будівництву сучасного заводу механізованої переробки твердих побутових відходів.
Подібна локація може з'явитися і на Тячівщині, якщо голови громад дійдуть з приводу цього згоди.
Для цього запропоновано організувати найближчим часом поїздку в Угорщину делегацію з двох районів, щоб оглянути як працюють такі об'єкти. 
Наступний  крок - створення Асоціації громад, яка представлятиме учасників проєкту  і займатиметься його реалізацією на визначенй території. 
Закарпатська обласна рада, як співзасновник Європейського об’єднання територіального співробітництва ТИСА, готова надати громадам всю необхідну допомогу щодо вирішення даного питання.   У реалізації майбутнього проєкту може сприяти й Тячівська районна рада. 
Пресслужба районної ради