На Закарпатті в пунктах пропуску запрацювала система «єЧерга»

Проєкт впроваджуватиметься поетапно. Цього тижня вже запрацювала реєстрація до «єЧерги» для вантажного автотранспорту в 16 пунктах пропуску через державний кордон.
Для автобусів запис буде доступний попередньо з липня, а для легкових автомобілів – з серпня цього року, повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.
Послуга запису до електронної черги для перетину кордону водіями вантажівок доступна на сайті echerha.gov.ua або в мобільному застосунку «єЧерга».
Наразі послугою можуть скористатися водії вантажівок, які планують перетинати західний кордон в наступних пунктах пропуску: «Ягодин – Дорогуськ», «Рава-Руська – Хребенне», «Краківець – Корчова», «Шегині – Медика», «Устилуг – Зосин», «Нижанковичі – Мальховіце» (місце перетину кордону), «Ужгород – Вишнє-Нємецьке», «Тиса (Чоп) – Захонь», «Порубне – Сірет», «Дякове – Халмеу», «Мамалига – Крива».
Зареєструвавшись у відповідному застосунку, водій транспортного засобу отримуватиме інформацію про власний статус у черзі, її просування та час прибуття в пункт пропуску.
Час запуску прогнозується від проєктної пропускної здатності кожного пункту пропуску та швидкості оформлення транспортних засобів на суміжній стороні.
Інструкції для реєстрації доступні трьома мовами за посиланнями:
– українською (https://griml.com/wUJOh)
– англійською (https://griml.com/F4NRX)
– польською (https://griml.com/Dxn0I).
Незабаром можна буде скористатись інструкціями угорською, румунською, турецькою та словацькою мовами.
Відеоінструкцію «Як стати в чергу?» можна знайти за посиланням https://echerha.gov.ua/about.
З питаннями про роботу проєкту, реєстрацію в черзі, можна звертатися на електронну пошту support@echerha.gov.ua. Звернення також можна лишати через форму зворотного зв’язку на сайті: echerha.gov.ua, чи телефонувати на Лінію підтримки за номерами +38(044) 334 4304 та +380 67 120 0483.