За добу на Закарпатті затримали шістьох ухилянтів, які намагалися потрапити до Румунії

На захiдних кордонах триває операцiя «Захiд-2023». До спiльної спецоперацiї, окрiм прикордонникiв, залученi спiвробiтники СБУ, Нацполiцiї, Нацгвардiї, а також представники органiв державної влади та мiсцевого самоврядування. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.
Мiнiстерством внутрiшнiх справ України було прийнято рiшення про залучення до операцiї також особового складу закладiв вищої освiти МВС.
Пiсля проведення iз курсантами пiдготовки, впродовж якої їм довели обстановку у прикордоннi та специфiку роботи прикордонних пiдроздiлiв, майбутнi офiцери полiцiї заступили на службу у складi прикордонних нарядiв.
Минулої доби прикордонники Мукачiвського загону разом з нацгвардiйцями та курсантами вишiв МВС припинили п’ять спроб порушення кордону, у результатi чого затримали шiстьох вiйськовозобов’язаних, якi планували незаконно потрапити до Румунiї.
Порушники вишукували найбiльш легкi, як їм здавалось, мiсця, де можна було б перетнути кордон поза пунктами пропуску. Однак на дiлянках вiдповiдальностi «Дiлове», «Тячiв» та «Яблунiвка» спiльнi наряди правоохоронцiв їх викрили та затримали. Щоб потрапити до сусiдньої країни, троє чоловiкiв приїхали з Київщини, решта – з Вiнниччини, Запорiжжя та Чернiгiвщини.
З метою з’ясування усiх обставин та складання протоколiв про вчинення правопорушення, затриманих доставили до прикордонних пiдроздiлiв. Наразi оперативники Мукачiвського загону встановлюють коло осiб, причетних до органiзацiї незаконного переправлення осiб через державний кордон.