На порталі «Допомога Закарпаття» доступні послуги для військовослужбовців та членів родин зниклих або полонених захисників

Цифровізація сфери соціального захисту в області триває. Низка важливих послуг для військовослужбовців та членів родин зниклих або полонених захисників уже доступна на порталі «Допомога Закарпаття». Про це на спільному брифінгу повідомили заступники голови обласної військової адміністрації Петро Добромільський і Олександр Пацкан.
За словами Петра Добромільського, в декілька кліків на онлайн-платформі можна подати заявку на призначення кількох видів матеріальної допомоги за відповідною регіональною програмою.
Вона, зокрема, передбачає виплати учасникам бойових дій у період воєнного стану, пораненим та травмованим, а також особам, які мають захворювання, пов’язані із захистом Батьківщини, – 5 тис. грн; також тим, які мають інвалідність І групи, – 30 тис. грн, ІІ групи – 20 тис. грн, ІІІ групи – 10 тис. грн.
На порталі можна подати заявку й на отримання допомоги в розмірі 5 тис. грн одним із членів сім'ї захисників, які під час виконання обов’язків військової служби зникли безвісти або були захоплені й утримуються незаконними збройними формуваннями на непідконтрольній Україні території.
Також для учасників військових дій тут є можливість оформити заявку на відшкодування витрат на санаторно-курортне лікування до 21 дня в сумі 16 800 грн.
Як зауважив Петро Добромільський, портал «Допомога Закарпаття» – це про те, щоб зберегти час і витрати, адже з переліком необхідних документів можна ознайомитися на порталі, а також там їх підвантажити.
«До того, як ми цифровізували ці послуги, людина писала заяву, подавала її у відділ звернень громадян. Ми вирішили спростити цей процес і зробити його практично автоматизованим. Усі послуги на порталі доступні у розділі "Звернення для військових"», – розповів заступник голови ОВА Олександр Пацкан.
За його словами, подання заявки триває від 10 до 20 хвилин. Після цього вона одразу надходить до працівників соціального захисту. Заявки від військових та членів їхніх сімей розглядають протягом трьох днів. У разі неправильного оформлення заявки чи подачі необхідних документів із громадянами сконтактує соцпрацівник.
Також Олександр Пацкан розповів про послуги, які нещодавно запровадили на порталі спільно з обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки. Нагадаємо, нещодавно таку ініціативу та її реалізацію відзначили в Генштабі ЗСУ України.