Стартував новий етап транскордонної програми Interreg NEXT «Румунія – Україна»

Нові можливості для закарпатців: на інформаційній сесії в Ужгороді презентували черговий етап транскордонної програми Interreg NEXT «Румунія – Україна», яка дозволить втілити цікаві й корисні ініціативи в нашому регіоні.
За словами заступника голови Закарпатської ОВА Василя Іванча, перший конкурс у межах програми стартує вже в червні. Подавати проєкти зможуть громадські організації, навчальні, культурно-мистецькі установи, заклади охорони здоров’я, органи влади та інші суб'єкти із Закарпатської, Івано-Франківської, Одеської, Чернівецької областей і п’яти повітів Румунії.
Бюджет на реалізацію транскордонних проєктів, які спрямовані на захист природи, створення рівного доступу до якісних освітніх, медичних послуг, підвищення значення культури й туризму тощо, становить 54 млн євро.
«Це чергова хороша можливість втілити важливі й потрібні для громади та регіону ініціативи, обмінятися досвідом і цікавими практиками. Ми вже маємо позитивні результати роботи в цьому напрямку впродовж минулого періоду програми "Румунія – Україна"», — наголосив Василь Іванчо.
Детальну інформацію можна дізнатися за посиланням. Стежте за оновленнями та подавайте проєктну заявку для участі.