Шість ранкових напоїв, які поліпшують травлення

Фахівці радять починати свій ранок з вживання напоїв, що зменшують запалення, поліпшують роботу кишечника і функцію травлення.
Медики нагадують, що стан травної системи може впливати на різні аспекти здоров’я: будучи ослабленим, поганим, воно робить організм схильним до запалення, інфекцій, депресії. Вживання цих ранкових напоїв допомагає знизити ризик запалення, позбутися від багатьох проблем з травленням.
Сік паростків пшениці. Він містить ферменти, які допомагають організму розщеплювати їжу і засвоювати поживні речовини. Також його питво корисно при здутті живота і метеоризмі, запорах, синдромі роздратованого кишечника.
Чай з фенхелю. Допомагає розслабити м’язи і стимулює відтік жовчі, покращує циркуляцію крові в травному тракті і перистальтику кишечника. До того ж насіння фенхелю містять клітковину, яка сприятливо позначається на функціонуванні товстої кишки.
Лимонна вода. Лимон містить вітамін С і клітковину – ці дві речовини в одній зв’язці ефективно оздоровлюють кишечник. До того ж, будучи потужним антиоксидантом, вітамін С захищає кишечник від вільних радикалів і викликається ними запалення, що зміцнює імунну систему.
Тепла вода. В якості ранкового напою вона розширює кровоносні судини в кишечнику, що підвищує якість травлення. Також вважається, що ранкове пиття гарячої води допомагає поліпшити роботу печінки і нирок.
Напій з алое вера. Проносні властивості алое вера допомагають вирішити проблеми з млявим травленням, зменшити дискомфорт, викликаний синдромом роздратованого кишечника.
Комбуча. Напій з чайного гриба є багатим джерелом пробіотиків. Пробіотики постачають кишечник корисними бактеріями і сприяють здоров’ю травної системи – це не тільки позитивно позначається на здоров’ї в цілому, але і допомагає схуднути.