Озвучено важливу інформацію про виїзд чоловіків за кордон

До того часу, поки в Україні триває мобілізація і воєнний стан, виїзд військовозобов’язаних чоловіків віком від 18 до 60 років значно обмежений.
Озвучено важливу інформацію про виїзд чоловіків за кордон, бо ж виїжджати з країни може лише незначна частина чоловіків.Але що ж буде із перетином кордону після закінчення повномасштабної війни? І чи дозволять чоловікам одразу їздити за кордон? Відповіді на ці питання цікавлять багатьох українців. Особливо заробітчан, які ще до війни їздили на заробітки в країни Європи, а зараз такої можливості не мають.
Юристи пояснюють, що обмеження у перетині кордону, за законом, можливі лише у двох випадках. Перший – це під час воєнного стану, який вже триває в Україні понад рік.

Другий – якщо в країні оголосять надзвичайний стан. Таким чином, після закінчення воєнного стану обмеження у виїзді за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років можливі лише в разі проголошення надзвичайного стану.
Натомість якщо термін дії воєнного стану закінчиться, а надзвичайний стан не оголосять, то, згідно із законодавством, причин обмежувати виїзд за кордон не буде. Однак наразі важко відповісти, коли саме це трапиться і якою буде ситуація після завершення війни.