Іван Коршинський - один із небагатьох, хто пройшов комуністичне пекло

Закарпатець вважає, що «головне в житті – віра. Віра в Бога та Україну! Вона допомагає знаходити сили в собі й боротися далі». Саме так каже Іван Коршинський, один із небагатьох, хто пройшов комуністичне пекло і зумів вирватися з нього.
Непохитну віру закарпатця в незалежну Україну не зламали арешти радянської влади та роки в таборах ГУЛАГу.
Попри поважний вік Іван Коршинський не втрачає життєвого оптимізму, молиться за українських бійців і нашу Перемогу над запеклим ворогом. В його очах – мудрість, сила і любов. Сьогодні його знають як хірурга з п’ятдесятирічним стажем, заслуженого лікаря України, незламного патріота й борця за свободу та незалежність України, активного громадсько-політичного, культурного й державного діяча.
У День пам’яті жертв політичних репресій до Івана Коршинського завітали директор департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА і начальник управління національностей та релігій департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА.
Вони поспілкувалися про нелегкий життєвий шлях пана Івана: про буремні 30-ті, на які припало дитинство чоловіка, про другу половину 40-х, що запам’яталися жорстокими розправами радянської влади над патріотами України й принесли йому два арешти, та про тяжкі роки в таборах ГУЛАГу.
Під час зустрічі Роман Молдавчук подарував Івану Коршинському альбом зі світлинами Сергія Ваганова, фотодокументаліста з Донбасу, який знімав наслідки російсько-української війни. Натомість відомий закарпатець підписав і подарував колективу департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА свою книгу спогадів «Про незабутнє».
Попри всі складнощі й трагедії, з якими сьогодні зіткнувся кожен українець, потрібно продовжувати вірити, твердо переконаний Іван Коршинський. Зараз як ніколи відчуваємо єдність поколінь і продовжуємо нашу боротьбу зі зброєю в руках та гордо піднятою головою.