Проведено аудит безбар'єрності у Вільховецькій ТГ - фото

Завантажені для публікаціїВідповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» підприємства, установи та організації зобов’язані створювати умови для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до об’єктів фізичного оточення.


На виконання розпорядження начальника Закарпатської ОВА Віктора Микити від 24.04.2023 №393 "Про план заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар'єрного простору в Україні на період до 2030 року у Закарпатській області" проведено аудит безбар'єрності у Вільховецькій ТГ. В ході перевірки надано рекомендації керівництву громади щодо покращення простору та більшої доступності для людей з інвалідністю.  


Щодня тисячі українців живуть за бар’єрами, тому що інфраструктура не пристосована до потреб людей з фізичними відмінностями. Створення інклюзивного простору для маломобільних груп населення забезпечує їм реальну можливість вести незалежний спосіб життя і всебічно розвиватися.


Безбар’єрність багатогранна, як і самі бар’єри. Це питання якості життя та навіть виживання. Доступність усього: будівель, освіти, роботи, інформації, можливостей жити повноцінно, повинна бути пріоритетом будь-яких рішень і змін, що мають втілюватися для людей. 

Пресслужба Тячівської РВА