28-річний житель Тячівщини намагався незаконно завести ігрові приставки на 800 тис грн (ФОТО)

Обравши «зелений коридор», який передбачає переміщення товарів лише до 500 євро, закарпатець «поплатився» на українсько-словацькому кордоні вилученням імпортного товару, який підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. 
Порушення митних правил за статтею 471 Митного кодексу України задокументували інспектори-оперативники на митному посту «Малий Березний» Закарпатської митниці вчора, 29 січня.
Пізно ввечері у зону митного контролю заїхав мікроавтобус під керуванням 28-річного жителя Тячівщини. Для проходження митних формальностей водій свідомо обрав спрощену смугу контролю – «зелений коридор», тим самим декларуючи чесні наміри перетину кордону. Усно заперечив наявність товарів, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та сплати митних платежів.
На підставі результатів системи управління ризиками, закарпатські митники вивели транспортний засіб із загального потоку в бокс поглибленого огляду. Відразу ж після відкриття багажного відсіку, серед особистих речей інспектори виявили новенький товар іноземного виробництва. Зокрема, ігрові приставки різних моделей та домашні гаджети – геймпади, загальною кількістю 148 шт. За попередньою оцінкою в інтернет мережі, вартість незадекларованого товару сягає 800 тис грн, що значно перевищує дозволену митним законодавством неоподатковану норму для переміщення товару на митну територію України.
У пояснені перевізник «відхрестився» від виявленого товару, сказав, що його попросив перевезти знайомий чоловік із Чехії в Україну.
Через порушення встановленого порядку проходження митного контролю в «зеленому коридорі», у закарпатця вилучено незаявлений товар, остаточну вартість якого встановить спеціаліст-експерт, а суд визначить його подальшу долю.
Пресслужба Закарпатської митниці